2 de gener del 2014

Viena i Salzburg 2013. Primera Part

Aquest estiu, després de molt dubtar, vam optar finalment per visitar la capital austríaca i acabar els darrers dies a la zona dels llacs de Salzburg.

Vam sortir el matí del 12 d'Agost de l'aeroport de Barcelona.  I només començar, el primer problema : el DNI de la Jana estava caducat del mes de Juny!! Així que vam haver d'anar una mica abans perquè li fessin el pertinent passaport provisional per poder volar. Tot això, amb l'obligada presència de tots dos pares, no fos cas que un dels dos s'emportés la nena del país sense el consentiment de l'altre... Em va semblar molt bona mesura, clar! Així que , encara no havíem agafat l'avió, i ja m'havia gastat 30€ en el passaport i unes fotos de carnet!   I no us descric els nervis que vaig passar, perquè no sabria com fer-ho... ja em veia perdent l'avió i marxant en tren!

Bé, per sort tot va acabar bé. Ara venia el tema de l'equipatge. La companyia, Austrian Airlines, només deixava portar una maleta a la cabina, i havia de ser com a molt de 10kg! Ens vam passar la nit abans pesant i repesant les maletes a la bàscula del lavabo de casa, i repartint el pes entre elles perquè, lògicament, la del JL pesava menys que les nostres... És el que té ser un tio, i fer-se la maleta en 5 minuts. Per sort, no recordo que ens pesessin la maleta. Tant patir.

Finalment vam poder volar tranquilament fins a Viena. Al mateix aeroport ens vam comprar la Vienna Card (19,90€) , que inclou 72 hores de transport il.limitat, i un descompte en el tren que porta de l'aeroport a Viena. Hi ha dues opcions, el CAT (City Airport Train), que val uns 9€ per viatge , o el   S-Bahn que val 3 vegades menys, i només triga 8' més que l'altra. Aixi que nosaltres vam agafar el S-Bahn. Una de les coses que més impressionen, és la diferència de caracters. A l'andana no hi havia baranes per entrar i la maquina de validar el bitllet estava enmig de l'andana i en tot el trajecte no va passar ni un revisor. Evidentment, el primer que vam pensar tots va ser... "aqui tothom es pot colar!" Està clar que ho portem a la sang! Però no, allà la gent és civilitzada i educada, i ningú es cola.
Nosaltres evidentment, tampoc ho vam fer!

El més normarl seria baixar a Wien Mitte, però per l'ubicació del nostre hotel, el NH Belvedere, vam baixar a Rennweg.  L'hotel estava molt bé. Just al costat d'una parada de tramvia, a 3 parades del centre de Viena. Com que vam arribar just a l'hora de dinar , només deixar les maletes a l'habitació vam anar directes a dinar. I el primer dia ja vam triomfar! Just al costat de l'hotel, hi ha una de les cerveseries famoses de Viena, on fan les seves pròpies cerveses, i serveixen cuina tipica vienesa, el Salm Brau www.salmbraeu.com.


  


Després del matí estressant, ara ja veiem les coses d'una altra manera. Ja érem finalment TOTS a Viena, haviem provat una bona cervesa i teníem la panxa plena... 


2 comentaris: