24 d’agost del 2012

London . Dia 4

Dijous el vam aprofitar per visitar la zona est de London. Vam agafar el metro fins la parada de <M> Westminster. Allà vam comprar tiquets per un creuer pel Tàmesis.  Et porta fins la Torre de Londres , i és una opció de transport diferent per canviar una mica de tant bus i metro. I a més gaudeixes de les vistes de tota la ribera, i als nens sempre els hi fa gràcia dir que han anat en vaixell... Amb la travelcard et feien un 30% de descompte, així que ens va sortir bastant bé de preu. El trajecte va de Westminster fins al Tower Bridge. Si vols, es pot continuar fins a Grenwich, i sinó, et deixa a la mateixa Torre de London. El Tower Bridge, a més ara, amb les anelles olímpiques penjades, em va ENCANTAR!
Per comprar les entrades de la TowerHill , que valen lo seu, m'havia imprés un Bonus a casa, a través de la web www.daysoutguide.co.uk, amb el qual, ensenyant la TravelCard, et feien un 2x1. Així que també ens va sortir bé de preu... :)
La Torre de Londres, una antiga presó on van executar, entre d'altres, a Ana Bolena, té la gràcia de ser realment una fortalesa medieval, i et dóna la sensació d'estar en un castell. Encara que el que realment es paga per veure són les Joies de la Corona i les sales de tortura. Em va semblar increïble l'ostentació que fan de la riquesa. Ensenyar les corones plenes de diamants de tots els reis? Ensenyar una ponxera enorme tota d'or? Em va semblar de mal gust, amb tota la gent que hi ha morint-se de fam. No sé. I l'altra, les sales de tortura... cal recrear-se ensenyant les atrocitats que van fer allà fa anys? Vamos... que no em va agradar gens! Està clar que és un dels llocs que si torno a Londres, no hi tornaré.

Vista la Torre de Londres, vam agafar un bus que ens va deixar a Borough Market. Podríem dir que vindria a ser la "boqueria" de Londres. Espectacular, molt autèntic i realment recomenable. I el millor, el dinar. Allà mateix està ple de llocs per menjar. Nosaltres ho vam fer al Black and Blue, recomenat pel JdA . Un lloc especialitzat en carn de vedella, així que ens vam menjar un filet cada un. Bonissim!


D'allà, volíem aprofitar per veure la Tate Modern, i després la catedral de St.Paul's. Però al final vam passar de la Tate, perquè anant amb la Jana, tampoc hi podríem estar gaire estona, així que vam anar directament a St. Paul's en metro. Vam arribar-hi força tard, i quedava poc per tancar, així que ens van dir que no valia la pena pagar per entrar (pq això no és gratuït), perquè no tindríem temps de pujar a la cúpula i gaudir de les vistes, que és el que diuen que val la pena... Aixi que només vam gaudir del passeig pels seus jardins,  de l'ambient de la gent sentada a les escalesm i d'una visió fugaç del poc que es pot veure a l'entrar abans d'arribar a la guixeta dels tiquets.  Molt maca.



Després de descansar una estona a les escales de la Catedral, vam anar en Bus fins a Oxford Circus. I aquest cop, no en un bus qualsevol... en un dels antics! Són també de dos pisos i vermells, pero no tenen les portes i escales a davant, sinó que s'entra per darrera, i no hi ha portes... Molt divertit, però això si, són tant antics que jo crec que encara no havien inventat ni la suspensió! jaja! mare meva, menudo meneos...! 
Diria que vam "passejar" per Oxford St., però mentiria... Seria més real dir que vam sobreviure intentant atravessar tot el carrer. Quina gentaaaada! Això és gent i la resta són tonteries! I què dir de l'intent frustat de comprar alguna cosa al Primark...! Vaig desisitir!  Clar que l'anar amb tota la family darrera tampoc em va ajudar gaire. Segur q si hagués anat sola hagués aconseguit superar al repte!  Jajaja! Això quedarà pendent per la propera escapada...


Un cop a Marble Arch, com que encara era massa d'hora per anar a l'hotel, vam tornar a creuar Oxford St (aquest cop en bus) i vam visitar la zona de Carnaby St. Allà també tenim pendent quedar-nos-hi més estonam sobretot per gaudir de l'ambient dels pubs. Estava tot super animat!
Finalment, vam tornar en metro a l'hotel, i vam repetir restaurant per sopar. L'italià de la nit anterior.  

1 comentari: